fredag 11 mars 2011

Utflykt till Myrkdalen

Ja ni, nu ska ni få höra! Ryktet gick att det hade kommit massa snö i den lilla lilla byn Myrkdalen, en två timmars bilresa västerut från Hemsedal. Fine, tänkte vi och drog på utflykt. Vi som åkte var några skidlärare och våra kära gamla lärare från SCoTT som hälsade på några dagar. Vi var lediga så vi hade egentligen inga större förväntningar då denna vinter är som den är. Men lite snö skadade ju inte tänkte vi. MEN SOM DET BLEV NÄR VI KOM FRAM!!!! Snödjupet var på 3 meter!! Och det hade snöat över natten. Vi åkte och åkte bara en massa midjedjup offpist fluff hela dagen, upp och ner, upp och ner och skrek av ruset. Goda vänner, sol och en bästa skiddagen på ett par år! Lycka!!!!=)
3 meter
Groggy pumpar




Och så lite allvarliga saker...
Äh egentligen inte, men i alla fall. Imorgon Lördag ska jag vara med på en så kallad testdag. Jag och två examinerade skidlärare till ska bedöma skidlärare som har gått utbildningar i Sverige men som jobbar i Hemsedal. Vi ska testa deras skidåkningsförmåga i olika svängar och från olika utbildning. Vi ska bedöma dem från 1-5 där 3 är godkänt. Man har ju själv gjort dom där "uppåken" genom mina egna utbildning och det är tufft och påfrestande och nervöst, så jag vet hur dem känner sig nu inför detta. För att klara varje steg så är det test på teori, undervisning och skidåkning. Gänget har nu alltså skidåkningen kvar. 

Annars är allt som vanligt. Jag var ledig måndag till torsdag denna vecka och har bara åkt massa skidor, skönt och väldigt roligt. Vi tränar vid sidan av jobbet till skidlärar SM i storslalom och även SM i puckelpist, allting äger rum i tandådalen och i stöten helgen vecka 12, det ska bli skitkul!

Natti!

1 kommentar:

  1. MYRKDALEN.Var det verkligen där ni var?
    Det låter ju som en saga med all snö. Var det inte Mumindalen? Hur som helst verkar det ju helt fantastiskt.Tröttnar ni aldrig på skidåkning?Nä,jag förstår att ni inte gör det.

    Stackars dom där krakarna som ska bli bedömda för sin åkning.Måtte dom klara sig.

    Lycka till nu vecka 12.Det e bare å åk.(men var rädd om benen).
    Natti.

    SvaraRadera